Komunikat dotyczący pracy w systemie czterozmianowym w zakładzie SBS

Aktualizacja informacji, które zostały przedstawione po spotkaniu w dniu 2 marca 2020 r.
1) Linie do 1 etapu pracy w systemie czterozmianowym to 13749 oraz 13790 (pasy BU4), dodatkowo linia 13747 jako linia rezerwowa do uruchamiania w przypadku zmiany zamówień (brygadami z linii 13749 lub 13790)
2) Czwarta obsada byłaby “zapożyczoną” obsadą z linii 13748
3) Linia 13780 to nowa linia uruchamiana w trybie 3-zmianowym (budowanie brygad od 22 tygodnia w obszarze BU4 na obecną chwilę)
4) Linie ewentualne do 2 etapu pracy w systemie czterozmianowym to 13450 (BU5) oraz 13631 (BU4) lub 13931 (BU1).
Tak jak informowaliśmy, sytuacja jest dynamiczna, po wczorajszym otrzymaniu przez Dyrekcję SBS korekt na minus zamówień na kolejne tygodnie, wydaje się, iż pierwszy etap zostanie przełożony z tygodnia 14 na tydzień 19 (początek maja). Co do kwestii etapu drugiego, liczby linii (1 czy 2), czasu rozpoczęcia (maj czy później), strona społeczna zostanie poinformowana odpowiednio wcześniej przez Dyrekcję. Na obecną chwilę sytuacja jest monitorowana i ciągle się zmienia. W najbliższym czasie zostanie uruchomiony proces informowania pracowników, przy czym Dyrekcja SBS pozostawia sobie prawo do zmian terminów, np. w przypadku powrotu/spadku zamówień.