Uzgadnianie Regulaminu Pracy

Komisja Zakładowa NSZZ “Solidarność” informuje, że pomimo odbytych czterech spotkań z Dyrekcją HR do chwili obecnej nie zostało osiągnięte porozumienie dotyczące uzgodnienia i wprowadzenia nowych zapisów do obowiązującego Regulaminu Pracy dla pracowników zatrudnionych w zakładach ZF Automotive Systems Poland w Częstochowie.
Przygotowany przez Dyrekcję HR wstępny projekt Regulaminu Pracy nie uwzględnia wszystkich postulatów zgłoszonych przez stronę związkową. W związku z powyższym NSZZ “Solidarność” we współpracy z Biurem Prawnym Regionu Częstochowskiego NSZZ “Solidarność” opracowała i przedstawiła korekty do proponowanego przez Pracodawcę projektu Regulaminu Pracy. M.in. strona związkowa proponuje unormowanie zapisów dotyczących planowania urlopów oraz ewentualnych zmian harmonogramów czasu pracy w trakcie trwania okresu rozliczeniowego. W przypadku nieuzgodnienia nowych zapisów Regulaminu Pracy w dalszym ciągu będą obowiązywały obecne. O postępach w tworzeniu nowego Regulaminu Pracy będziemy informować na bieżąco.