Planowane spotkania z Pracodawcą

Wszystkich pracowników zatrudnionych w ZF Passive Safety Systems Poland Sp. z o.o. Oddział Częstochowa informujemy, że na dzień 19 października 2023 r. zostało zaplanowane spotkanie informacyjne dotyczące wydzielenia Dywizji R.
Spotkanie z przedstawicielami związków zawodowych poprowadzi pani Carolin Hefner. Ponadto na dzień 23 października zostało zaplanowane spotkanie Dyrekcji SBS z NSZZ „Solidarność” dotyczące omówienia i wyjaśnienia bieżących tematów, m.in. spraw związanych z organizacją pracy oraz niską wydajnością i jakością, które to wskaźniki wpływają na zbyt niskie naliczanie wysokości miesięcznej premii produkcyjnej. Natomiast na dzień 27 października zostało zaplanowane spotkanie przedstawicieli zespołu negocjacyjnego NSZZ „Solidarność” z Dyrekcją w ZF Passive Safety Systems Poland Sp. z o.o. Oddział Częstochowa. Tematem spotkania będą negocjacje płacowe na 2024 r. oraz wprowadzenie zmian poprzez przywrócenie starych zapisów do regulaminów pracy i wynagradzania, które samodzielnie zostały wprowadzone przez Pracodawcę w dniu 1 sierpnia 2023 r. bez konsultacji, uzgodnień i akceptacji ze strony związkowej. O rezultatach z odbytych spotkań będziemy informować na bieżąco.