Projekty Aneksów do Regulaminu

W dniu 13 czerwca br. odbyło się zaplanowane spotkanie Prezydium Komisji Zakładowej NSZZ “Solidarność” z Dyrekcją HR ZF TRW Polska Sp. z o.o. w Częstochowie.
Podczas spotkania omawiane były propozycje i projekty Komisji Zakładowej NSZZ “Solidarność” ZF TRW Polska Sp. z o.o. w Częstochowie dotyczące wprowadzenia Aneksów do Regulaminu Wynagradzania dotyczących nagród jubileuszowych, zasad i warunków wypłat oraz wysokości odpraw emerytalnych i rentowych, zasad i warunków wypłaty premii wakacyjnej, wprowadzenia dodatku stażowego dla pracowników zatrudnionych w ZF TRW Polska Sp. z o.o. w Częstochowie. Najpóźniej do 20 czerwca br. Dyrekcja HR zobowiązała się przedstawić swoje stanowisko w powyższej sprawie, kiedy i w jakich kryteriach możliwe jest wypracowanie i uzgodnienie porozumienia.
Podczas spotkania Prezydium przedstawiło również swoje spostrzeżenia i uwagi w sprawie zbyt długiego oczekiwania pracowników podczas wykonywania badań okresowych. Dyrekcja zapewniła, że temat ten został już przekazany lekarzowi zakładowemu oraz personelowi Przychodni i sytuacja ta ma się poprawić. W przypadku powtarzania się w dalszym ciągu takich utrudnień Dyrekcja zapewni pracownikom wykonywanie badań w innym miejscu niż Przychodnia Kolejowa.