Planowane wprowadzenie nagród jubileuszowych oraz sprawy bieżące

W dniu 28 marca br. odbyło się spotkanie Prezydium Komisji Zakładowej NSZZ “Solidarność” z Dyrektorem HR ZF TRW Polska Sp. z o.o. w Częstochowie.
Spotkanie dotyczyło uzgodnień wysokości i schematu wypłacania nagród jubileuszowych dla pracowników zatrudnionych w ZF TRW Polska Sp. z o.o. w Częstochowie, które zostaną wprowadzone w styczniu 2019 r. Podczas spotkania omówiono również sprawy bieżące, m.in. kwestie związane z ocenami pracowników, realizacją sporządzania przez pracowników planów urlopowych na 2018 rok oraz nagrodą roczną, która według zapewnień Dyrektora HR zostanie wypłacona po wypłacie wynagrodzenia za marzec; prawdopodobnie nastąpi to w dniu 13 kwietnia br. Zgodnie z Regulaminem Wynagradzania termin wypłaty nagrody rocznej kończy się 15 kwietnia. Wysokość nagrody rocznej będzie znana pod sam koniec marca br.
Strona związkowa poinformowała Dyrektora HR, że do dnia dzisiejszego nie zostały przekazane dane dotyczące wysokości przyznanych podwyżek oraz uzyskanych ocen przez pracowników produkcji w tegorocznym procesie podwyżkowym. Niniejsze dane Komisja Zakładowa NSZZ „Solidarność” ma otrzymać do dnia 30 marca br.
Tutaj publikujemy protokół ze spotkania.