Nowe wysokości świadczeń z ZFŚS

Komisja Zakładowa NSZZ „Solidarność” informuje, że został wprowadzony aneks nr 4 do Regulaminu ZFŚS w ZF Automotive Systems Poland Sp. z o.o. zawierający zmianę wysokości świadczeń z ZFŚS. Nowa tabela świadczeń ZFŚS zawiera zmiany zaproponowane przez NSZZ „Solidarność” dotyczące zwiększenia wysokości przysługujących świadczeń z Zakładowego Funduszu Świadczeń Socjalnych na 2022 rok, które zostały zaakceptowane przez MOZ Pracowników ZF Polska.
Świadczenia z Zakładowego Funduszu Świadczeń Socjalnych dotyczą wszystkich pracowników zatrudnionych w ZF Automotive Systems Poland Sp. z o.o. w Częstochowie oraz emerytów i rencistów. We wszystkich obowiązujących IV grupach w zależności od określonego dochodu brutto na osobę w rodzinie zostały zwiększone wysokości świadczeń. Świadczenia dotyczą m.in. wsparcia na wypoczynek dzieci w formie koloni wypoczynkowych i zdrowotnych, wypoczynku zorganizowanego w formie zielonej szkoły, obozów, zimowisk, wczasów wypoczynkowych zakupionych przez osoby uprawnione do korzystania z funduszu oraz wypoczynku wnioskodawcy. Ponadto zwiększono wysokość świadczenia w przypadku trudnej sytuacji mieszkaniowej (emeryci, renciści) i świadczenia związanego z udzieleniem pomocy ze zwiększonymi wydatkami rodziny w związku z urodzeniem dziecka.
Jednocześnie informujemy, że wnioski dotyczące wypłaty nowych wysokości świadczeń z tytułu wypoczynku wnioskodawcy można składać już w miesiącu maju br.
Nowa tabela wysokości świadczeń z Zakładowego Funduszu Świadczeń Socjalnych oraz obowiązujący wzór wniosku o przyznanie świadczenia znajduje się w zakładce: Strefa Związkowca.