Sprawdzam polityka 2015

W nadchodzących wyborach o mandat parlamentarzysty ubiega aż 450 dotychczasowych posłów i senatorów. Dzięki naszej kampanii można sprawdzić, jakie podejmowali decyzje
w czasie swojej aktywności w parlamencie” – mówi przewodniczący Komisji Krajowej NSZZ “Solidarność” Piotr Duda.

“Warto skonfrontować to, co mówią dzisiaj w kampanii wyborczej posłowie, z tym, co robili przez ostatnie dwie kadencje – wyjaśnia szef KK – Dobrym przykładem jest tu Ewa Kopacz, która jako premier chce obniżać podatki i podnosić wynagrodzenia Polaków, ale jako poseł głosowała za wydłużeniem czasu pracy osobom niepełnosprawnym, co w istocie zmniejszyło ich dochody i głosowała za nowelizacją Kodeksu pracy, która wprowadzając roczny okres rozliczeniowy również znacząco obniżyła dochody wielu pracowników”.
Wystarczy wejść na stronę www.sprawdzampolityka.pl. Tam można prześledzić aktywność posłów i senatorów w poszczególnych głosowaniach.